Over ons

RITER INDUCTION SPECIAL PROJECTS IS DÉ SPECIALIST IN INDUSTRIËLE INDUCTIE VERHITTING

Wij ontwerpen en leveren hoogwaardige innovatieve inductie verwarmingssystemen. Dé schadevrije oplossing voor voorverwarmen, monteren en demonteren van constructieonderdelen. Razendsnelle, gecontroleerde precisieverhitting. Vlamvrij (gas loos).

WIN KOSTBARE PRODUCTIETIJD

Verhoog uw productiviteit door ijzerhoudende metalen razendsnel van binnen en buitenaf te verwarmen. In tegenstelling tot open vuur, zoals een gasbrander of oven, die langer nodig hebben om een object te verwarmen, kent inductieverwarming geen opstarttijd. Binnen enkele tientallen seconden is lokale verhitting tot 300 graden Celsius mogelijk.

VERLAAG UW PRODUCTIEKOSTEN

Door zeer gericht, lokaal, en precies te verhitten wint u kostbare productietijd.

Dankzij schadevrije montage en demontage blijft de optimale kwaliteit gewaarborgd.

U kunt uw constructieonderdelen gemakkelijker hergebruiken.

OPTIMALISEER UW TOPKWALITEIT

Inductie is een volledig controleerbare verwarmingsmethode. Reproduceerbaar tot op iedere graad exact en tot op elke seconde nauwkeurig.

Door volledige grip op het verhittingstraject zullen uw afnemers een constantere topkwaliteit garanderen, uw productieproces optimaliseren, en iedere kwaliteitscontrole glansrijk doorstaan.

VERLAAG UW ENERGIEVERBRUIK

Inductieverhitting zet ruim 95 procent van de opgewekte energie om in hitte. Een ongekend energiezuinig rendement t.o.v. andere verwarmingstechnieken, zoals met hete luchtovens of gasbranders. Waarbij het veel langer duurt voordat een object op temperatuur is en of het object ook volledig voorverwarmd is. Of die ook gedeeltes verwarmt die u eigenlijk niet verhit wilt hebben. 

De opgewekte energie wordt dus optimaal in het werkobject gebracht. Door gelokaliseerde en gerichte warmte gaat er nauwelijks energie verloren. Duurzaam en milieuvriendelijk.

Klanten waar we trots op zijn