Technieken

Pre-heating Tool

Snel, veilig en tijd- en geldbesparend

De RiTeR Heating-tool is de ultieme tool voor precisieverhitting. Dit elektronische gereedschap verwarmt door middel van inductietechnologie. Diverse ijzerhoudende metalen kunnen hiermee van binnenuit worden opgewarmd. Kenmerkend voor inductieverhitting is, dat hoofdzakelijk de buitenste constructiedelen worden verwarmd; dit in tegenstelling tot een gasbrander die alles tegelijk verhit.

Door het verschil in temperatuur van de constructiedelen kunnen deze eenvoudiger worden losgemaakt. Binnen tientallen seconden is lokale verhitting mogelijk waarbij het materiaal roodgloeiend* wordt. In het geval van staal bedraagt de temperatuur dan tussen de 300 en 600 graden Celsius

De RiTeR Heating-tool is ideaal in gebruik voor vastzittende of bevroren materialen van metaal

De techniek van lokale verhitting is zeer goed bruikbaar voor vastzittende of bevroren:

  • Moeren
  • Bouten
  • Fusees
  • Nippels
  • Lagers
  • En andere constructiedelen

Wanneer deze zich bevinden op plaatsen die regelmatig heet worden, trillen, oxideren of corroderen, zijn deze met gewone gereedschappen vaak niet, of zeer moeizaam, los te krijgen. Veelal werd hiervoor een gasbrander gebruikt. Dit heeft de volgende nadelen:

  1. Het gebruik van open vuur in werkplaatsen is gevaarlijk
  2. Voor de veiligheid is toezicht nodig van een collega
  3. Met de gasbrander is het niet mogelijk om precies te verhitten, ook onderdelen die men niet wenst te verhitten, worden verhit.

Onze RiTeR Heating-tool kan ook worden ingezet om stickers of verf makkelijk te verwijderen