Technieken

Inductiespoelen

Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren hoogstpersoonlijk iedere inductiespoel. Op maat. En volledig in-house, van A tot Z.

De omgevingsfactoren en het te verwarmen onderdeel bepalen het type inductiespoel: flexibel of vast.

Een flexibele inductiespoel wordt direct om het werkstuk gewikkeld. Daardoor is nagenoeg ieder metalen onderdeel, groot of klein, snel te verwarmen.

Een vaste spoel wordt veelal ontwikkeld voor één specifieke toepassing.

Ons exclusieve partnerschap met een vast team van ingenieurs helpt ons om telkens de beste vorm en uitvoering te bepalen.

Altijd de beste oplossing. En de meest efficiënte overdracht van energie. Voor iedere industrie. Elke productie. En ieder onderdeel.

Flexibele inductiespoel (-slang)

Ingezet op moeilijk toegankelijke plaatsen, bij prototypebouw, voorverwarmen voor lassen en/of op plekken waar ombouwtijd geen grote rol speelt.

Inductie tafel

De vlak aangebrachte inductiespoel is zeer geschikt voor het verwarmen van starterkransen, tandwielen, kleine lagers, staalplaten en ringen. De warmte wordt van onder naar boven ingebracht

Werkstuk in de vaste spoel

Grote effectiviteit doordat de warmte inbreng van buiten naar binnen plaatsvindt. Maatvoeringen van 30 millimeter tot 4 meter mogelijk

Vaste spoel in het werkstuk

Veelal ingezet voor het verwarmen van boringen. Warmte inbreng vindt plaats van binnen naar buiten. Maatvoeringen mogelijk van 30 millimeter tot 4 meter