Trein Industrie

TREIN INDUSTRIE

In nauwe samenwerking met Deutsche Bahn (DB) en Danske Statsbaner (DSB) hebben wij unieke inductietoepassingen ontwikkeld die voldoen aan alle hedendaagse normen, eisen en regelgeving.

Een greep uit ons klantenbestand: NS, ProRail, DB, DSB, ÖBB, Zelos, Bombardier, Siemens, BVG Berlijn, Bochumer Verein, Alstom

Voorbeeldtoepassingen

  • Demontage van krimpverbindingen (wiellagers, binnenringen, labyrintringen) binnen 30 seconden;
  • Voorverwarmen van treinassen t.b.v. montage/assemblage;
  • Voorverwarmen t.b.v. behandeling met molybdeen beschermlaag;
  • Montage en demontage van treinwielen, wielbanden en mono block wielen.

Voordelen in één oogopslag

  • Voorkom bijkomende schade aan overige constructieonderdelen;
  • Razendsnel, gecontroleerd en vlamvrij;
  • Milieuvriendelijk en energiebesparend;
  • 100% Reproduceerbare verhittingscycli;
  • Veilig, laag geluidsniveau en eenvoudige bediening.
Krimpverbinding Wiellagers
Aan het demonteren van lager binnenringen c.q. wiellagers van treinstellen worden hoge eisen gesteld. De krimpverbindingen van de lagers en de Labyrinthringe zijn dusdanig dat het bij mechanisch demonteren het altijd tot schade lijd en hersteld moet worden, wat veel tijd en extra kosten met zich mee brengt.

Hier bied de middelfrequent Inductie techniek geleverd door RiTeR Induction een uitkomst. Met passende inductiespoelen worden de Lageringen en Labyrinthringe snel en gecontroleerd op een ingestelde vereiste Temperatuur gebracht, waardoor de krimpverbinding zich lost. Voor elke type of maat lager kunnen Inductiespoelen in overleg met klant ontworpen en gemaakt worden. Tevens is elke Inductiespoel voorzien van een klemsysteem, wat de veiligheid en het ergonomisch werken bevordert.

Trein Assen van wielstelling
Voordat de trein wielassen worden geassembleerd met onderdelen zoals lagers, wielen, remschijven, aandrijvingen, etc, worden ze behandeld met een molybdeen beschermlaag. Daardoor moet worden beschermd tegen voortijdige slijtage. Om de assen voorbereiden op Daarbij worden zij verwarmd door inductie om de hechting te verbeteren en een langere levensduur van de beschermlaag garanderen.

Riter Inductie heeft inductie voorverwarming inrichting voor deze toepassing, waarbij de assen brengt de vereiste temperatuur en 100% reproduceerbaar gemaakt.

De techniek en systemen worden vooral gebruikt door wielstel fabrikanten en het onderhoud en revisie bedrijven in de spoorwegindustrie.Voordat de trein wielassen worden geassembleerd met onderdelen zoals lagers, wielen, remschijven, aandrijvingen, etc, worden ze behandeld met een molybdeen beschermlaag. Daardoor moet worden beschermd tegen voortijdige slijtage. Om de assen voorbereiden op Daarbij worden zij verwarmd door inductie om de hechting te verbeteren en een langere levensduur van de beschermlaag garanderen.

Riter Inductie heeft inductie voorverwarming inrichting voor deze toepassing, waarbij de assen brengt de vereiste temperatuur en 100% reproduceerbaar gemaakt.

De techniek en systemen worden vooral gebruikt door wielstel fabrikanten en het onderhoud en revisie bedrijven in de spoorwegindustrie.

Demonteren van Lageringen
Riter Inductie heeft een speciale spoel, zodat gelijktijdig 2 lagers verwijderd kan worden ontworpen.

Slechts 30 seconden en beide ringen zijn verwijderd!

De inductiespoel wordt over de lagers. Na 25 seconden de maximale

temperatuur van 140 ° C wordt bereikt. De lagers breiden zodat ze gemakkelijk van de as verwijderd.

De inductiespoel en de lagers worden gedemonteerd van de as. (Zonder dat de as of lagers)

treinwielen en wielbanden
De revisie van treinwielen en wielbanden is een terugkerende uitdaging om deze te demonteren en later weer te monteren. RiTeR Induction levert perfect op maat gemaakte Inductie systemen voor deze toepassingen.

De mono block (volle) wielen worden met een speciaal ontwikkelde Inductietafel van -30°C naar 20°C omgeving temperatuur gebracht om de wielen te bewerken en op de juiste maatvoering af te draaien.